Meistä

omistajat

Leipomo-konditoria Mujunen täytti toukokuussa 2012 30-vuotta. Vuonna 1982 Jouko ja Anneli Mujunen ostivat Latva-Äijöjen omistaman leipomon ja muuttivat nimeksi Mujusen leipomo. Todellisuudessa yritys on ollut olemassa jo melkein 40 vuotta. Eero ja Tuula Yltävä luotsasivat leipomo-kahvilaa vuodesta 1994 vuoteen 2007, jolloin Tuula ja Ilkka Lammi ostivat yrityksen. Nykyiset omistajat Johanna Luiro-Ojanen ja Ida Lylyoja tarttuivat puikkoihin keväällä 2010.

Ihan alusta asti leipomo toimi samassa kiinteistössä Aihtiantie 9:ssä, pienyrittäjien talossa. Suurin osa tiloista oli leipomon käytössä ja myymälä oli pieni, kahvilan käytössä vain muutama pöytä. Silloinen liikeidea oli toimittaa tuotteita jälleenmyyjille, mm. kauppoihin ja kahviloihin.

Yltävät laajensivat myöhemmin tiloja viereiseen osakkeeseen jolloin myös kahvilatoiminta laajeni.

Johannan ja Idan tarttuessa toimeen kahvilan asiakaskunta laajeni merkittävästi. Sopivien tilojen vapauduttua Apteekin muuttaessa S-marketin yhteyteen, päädyttiin muuttamaan koko toiminta Anttilantie 6:een. Muuton yhteydessä aloitettiin lounastarjoilu sekä erilaisten tilaisuuksien järjestäminen. Alakerran kokous- ja saunatiloja sekä yläkerran kahvilatilaa on mahdollisuus vuokrata erilaisten tilaisuuksiin ja kokouksiin. Myös liikeidea muuttui, valtaosa tuotteista pyritään myymään kahvilasta asiakkaille.

Meille on edelleen tärkeää käyttää aitoa voita ja kermaa tuotteissamme, tosin nykyään käytämme vain laktoosittomia tuotteita. Monet vanhat reseptit ovat edelleen käytössä aivan entisenkaltaisina. Sekä munkit että pullat leivotaan samalla reseptillä kuin 20 vuotta sitten. Vanhat klassikkoleivokset esim. Bebe, Aleksanterinleivos, Mureleivos, Omenaleivos jne. löytyvät kahvilan tuotevalikoimasta. Ylivoimaiseti suosituin leivoksemme tällä hetkellä on iki-ihana Britaleivos, jonka täyte vaihtelee sesongin mukaan, esim. kesällä se on raparperi. Todellinen klassikko on Herkkumunkki, jota ei saa juuri mistään muualta samankaltaisena ja jota haetaan Helsingistä saakka. Myös Muorinkätkö on vain meiltä saatava herkku.

Silti kehitämme jatkuvasti mielenkiintoisia uutuuksia ja tahdomme pysyä ajan hermolla. Koska olemme pieni leipomo, pystymme kokeilemaan uutta hyvin joustavasti ja myös palaute asiakkailta saadaan nopeasti. Hyödynnämme lähituottajia, pyrimme hankkimaan esim. kauden marjat paikallisilta tiloilta.

Tällä hetkellä työllistämme 15 vakituista työntekijää itsemme lisäksi ja kesällä lukuisan määrän kesätyöntekijöitä. Otamme mielellämme myös harjoittelijoita ja tarjoamme nuorille kesätyötä ja mahdollisuuden päästä työelämään kiinni.

Haluamme tehdä Pirkanmaan parhaita leivonnaisia ja tarjota erityisen kahvihetken eurooppalaiseen henkeen.

Aina löytyy syy herkutella!